Pagina's

maandag 11 april 2016

Kwarkbollen

Ik ben gek op bakken en kwam gisteren op de blog van Wimke het recept van deze overheerlijke kwarkbolletjes tegen. Vandaag ben ik dan ook gelijk aan het bakken gegaan. Met deze heerlijke kwarkbolletjes als resultaat. Ik heb zelf het recept iets aangepast en er ook nog cranberries aan toe gevoegd. En lekker dat ze waren!



Recept:

  • 250 gram meel
  • 250 gram magere kwark
  • 150 gram rozijnen
  • 50  gram cranberries
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olie / kokosolie
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • zakje vanille suiker (optioneel)

Zet rozijnen en cranberries in schaaltje met warm water en laat ze even wellen. Doe de kwark, bakpoeder, olie, eieren, vanille suiker, snufje zout samen in een kom en meng dit goed door. Voeg daarna het meel toe en kneed dit goed door met je handen het wordt namelijk een kleverige massa en dit mengt het beste met je handen. Voeg als laatste de uitgelekte rozijnen en cranberries toe.

Maak met twee lepels ongeveer 10 bolletjes op een ovenplaat. Bak ze 15- 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Smullen maar! p.s. ze zijn erg lekker als ze nog een beetje warm zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...